Olyan hóláncot vettem, hogy még a jégkirályő is megirigyelné

Gyermekkorom óta nagyon szeretem a fantasy regényeket. Persze a témájuk változott az idők során, a gyerekkönyvektől az igazán izgalmas regényekig; de a képzeletbeli világok, lények, és történetek iránti szeretetemet semmi sem tudta megtörni. Még saját magam is sokszor próbálkoztam történetek írásával. Amikor kicsi voltam, gyakran meséltem a testvéreimnek kitalált történeteket, és amikor nagyobb lettem elkezdtem leírni ezeket. Teljesen egyiket sem fejeztem be, de nagyon jól szórakoztam közben, a családomról nem is beszélve, akik mindig alig várták, hogy “kijöjjön” a következő rész. A regények mellett irodalmi blogokat is gyakran olvasok, nagyon érdekes mások véleményét, elképzeléseit, esetleg fan fiction-t olvasni egy egy történethez kapcsolódóan. Én is vezetek egy hasonló blogot, amely főként könyvajánlókból és rövid összefoglalókból áll. Az a célom vele, hogy segítsek az embereknek rátalálni új könyvekre, valamint könnyebben eldönthetővé tenni számukra, hogy az adott olvasmány nekik való-e, vagy sem. A blogom szerencsére nagy népszerűségnek örvend, és az összes lelkes fantasy-rajongó követőmnek nagyon hálás vagyok ezért.

Egyik nap azonban kivételesen nem azért mentem fel a netre, hogy fantasy blogokat olvasgassak, hanem azért, hogy hóláncot vásároljak. Viszonylag sürgősen kellett találnom egyet, mert síelni mentünk a hétvégén. A keresőbe a “hólánc árak” szavakat ütöttem be, és nem sokára rátaláltam egy nagyon szimpatikus, autofelszerelesek.hu nevű honlapra. Már a kezdőlapon észrevettem, hogy nagyon sokféle termék kategória van. El is határoztam, hogy a hóláncok után kicsit körülnézek majd a többi kiegészítő között is.

A hólánc árak meglepően kedvezőek voltak, és a választék sem volt kicsi. A találatokat lehetett szűrni gyártó szerint, anyaguk szerint, a felszerelés módja és gyorsasága szerint. Továbbá azt is beállíthattam, hogy milyen méretű kerékhez keresek hóláncot. Némelyik hólánc képe mellett látható volt egy YouTube ikon, amelyre rákattintva videót lehetett megnézni a termékről. Véleményem szerint ez nagyon jó ötlet, mert minden ember sokkal szívesebben vásárol meg olyan felszerelést, amit előtte megnézett, kipróbált, vagy legalábbis látott egy videót a használatáról. Mielőtt megrendeltem volna, visszaléptem a kezdőoldalra, hogy elolvassam néhány korábbi vásárló véleményét. Az értékelések jók voltak, a hozzászólók pedig pozitívan nyilatkoztak a termékek minőségéről, a szállítási időről, és az árakról is. Ezt látva bátrabban vágtam bele a vásárlásba. A rendelés egyszerűen ment, és még bőven maradt időm a honlapon nézelődni.

Rátaláltam egy AF magazin elnevezésű blogra, amely a weboldalhoz tartozik. Itt hasznos cikkeket találhatunk a webshopban kapható termékekről. Ez is a – YouTube videókhoz hasonlóan – kitűnő segítséget nyújt az érdeklődőknek, hogy tisztább képet alkothassanak egy-egy eszközről és azok kezeléséről.

Észrevettem, hogy bérbeadással is foglalkoznak. Ha nem szeretnénk megvenni, bérelhetünk tőlük tetőcsomagtartót, tetőboxot, biciklitartót, síléc tartót… Síléc tartó? Az meg micsoda? Egészen addig nem tudtam, hogy létezik egy külön szállító eszköz sílécek számára! A síléc tartókat a “sporteszköz szállítók” kategóriában találtam meg. Többféle változatban is elérhetők. Mennyit gondolkoztunk rajta, hogy hogyan fogjuk szállítani a síléceket! Most már megvolt a megoldás erre is, csak ki kellett választanunk az autónkhoz legmegfelelőbb változatot.

A kezdőoldalra visszatérve láttam, hogy forgalmaznak még biciklitartókat, légterelőt, könyöklőt, kartámaszt, ablaktörlő lapátot, autószőnyeget, telefonos kiegészítőket, és különböző karosszéria védelemhez szükséges eszközöket. Ezek mellett elektromos kerékpár, motor, vagy robogó is vásárolható itt.

Az oldal alján megtaláljuk az elérhetőségeket, a fizetéssel és szállítással kapcsolatos információkat, illetve regisztrálhatunk felhasználói fiókot. Összességében az egész honlapot nagyon igényesnek, rendezettnek, és érhetőnek találtam.

Már nagyon vártam, hogy elindulhassunk síelni. Mint ahogy már említettem, a fantáziám eléggé élénk: ha téli tájakat látok, azonnal északi erdőkben játszódó történetek jutnak az eszembe. Arra gondoltam, hogy az új hóláncunkat még a jégkirálynő is megirigyelné.