Ilyen tényleg létezik??

Van egy író barátnőm. Fantasy regényeket ír, és blogot is vezet ebben a témában. Nagyon szeretem a történeteit olvasni: mindig izgalmasak, fordulatosak, különlegesek. Azonban sokszor kerülök viccesen kínos helyzetekbe a társaságában; ugyanis nem mindig tudom eldönteni, hogy a képzelet és a valóság határait feszegető írásaiban mi az, ami valóban létezik és mi az, amit ő talált ki. Gyakran fogalmaz meg olyan történeteket, amik valóságos, vagy valóságosnak látszó helyszínen és szituációban kezdődnek, majd később jelenik meg bennük a fantasy világa. És -így gondolkozok én- ha már fantasy regényről van szó, miért ne lehetne benne minden kitalált?

A barátnőm nagyon sokáig nevetett rajtam, amikor nem akartam neki elhinni, hogy létezik elektromos fűtésrendszer. Arról tudtam, hogy kisebb fűtőtesteket lehet árammal működtetni, de hogy egy egész ház teljes fűtésrendszerét?! A történet elején a főhős éppen egy weboldalt nézegetett a fotelban ülve, amelynek a címe “Korszerű elektromos fűtés – akár a Te otthonodba is!” volt. A regény cselekménye ezután hamar elhagyta a valóságot, barátnőm azonban mindenképpen be akarta nekem bizonyítani, hogy az elektromos fűtésrendszer valóságos, sőt: a weboldal is, ami alapján ezt a jelenetet írta. Beírta a keresőbe, hogy futesrendszerek.hu. A honlap kezdőoldalán valóban ott volt a cím: Korszerű elektromos fűtés – akár a Te otthonodba is!

Megtudtam, hogy elektromos fűtésrendszer valóban létezik, és ráadásul sok előnye van a hagyományos fűtési technikákkal szemben. Fontos megemlíteni, hogy a működése halk, és károsanyag -kibocsátás mentes. Emellett tiszta is: nem jár korommal, porral, és egyéb kellemetlen melléktermékkel.

Ha fontos számunkra a környezetvédelem, akkor is jól tesszük, ha elektromos fűtésrendszert választunk. Ez a fajta fűtés sokkal környezetkímélőbb lehet, ráadásul akár napelemek segítségével is üzemeltethetjük. Ezzel nem csak a természetet védhetjük, de sok pénzt is megspórolhatunk. Az elektromos fűtés nagyon sokoldalú: használható radiátoros fűtéshez, padlófűtéshez, fűtőszőnyeghez, konvektorhoz, hősugárzóhoz… A legjobb választás talán a padlófűtés. Ez a megoldás nagyon sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Kezdjük azzal, hogy mivel alulról melegít, csökkenti a megfázás esélyét, és akár papucs nélkül is közlekedhetünk a házban. A radiátorok elhagyásával pedig nem csak helyet takaríthatunk meg, de a fűtőtestek belsejében összegyűlő, nehezen kitakarítható portól is megszabadulhatunk. Ennél már csak az lehet pormentesebb, ha a padlófűtésünket infrafűtéssel működtetjük.

Hogy mit jelent ez? Egy olyan fűtési technikát, amely infravörös sugárzást felhasználva képes melegíteni. A többi változattal ellentétben az infrafűtés nem a légteret, hanem a vele érintkező felületeket melegíti. Ezáltal még kevesebbre csökkenti a lakásban szálló por mennyiségét. Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobb hőérzetet is tud biztosítani. Hőszivattyúval is fűthetünk.

A futesrendszerek.hu-n kitűnően elmagyarázzák ennek a berendezésnek a működését, még olyanok számára is, mint én vagyok: akik soha életükben nem hallottak erről. A hőszivattyú azért nagyon természetbarát, mert külső elemekből, például vízből vagy levegőből képes energiát nyerni, és ezt átcsoportosítani belső használatra. Ha mondjuk levegő-víz hőszivattyút választunk, akkor ez a kinti levegőből szerzett energia segítségével fogja melegíteni a fűtésrendszerünk működéséhez szükséges vizet. Annak eldöntésében, hogy a négy típus közül melyik lenne legmegfelelőbb a számunkra, egy ingyenes felmérés során tudnak segíteni.

Ha szeretnénk felvenni velük a kapcsolatot, egy online adatlapot kell kitöltenünk. Az itt megjelölt lakóhely alapján a hozzánk legközelebbi partner cégük fog keresni minket.

Annak ellenére, hogy ez egy nagyon hasznos és lényeges dologgal foglalkozó weboldal, mi a barátnőmmel mindig nevetni kezdünk, ha azt mondjuk egymásnak: Korszerű elektromos fűtés – akár a Te otthonodba is! Arra emlékeztet minket, amikor nem akartam elhinni, hogy létezik elektromos fűtésrendszer.