Amíg nincs repülő seprűnk, a motorgumit cserélni kell

Nagyon szeretem a különböző fantasy regényeket. Már gyerekkoromban is mindig arról álmodoztam, hogy milyen lehet valamilyen különleges képességgel rendelkezni pont úgy, mint ahogy a könyvbeli karakterek számára adott ez a lehetőség. Leginkább a repülés képessége nyűgözött le. Míg egyes képzeletbeli karakterek varázsseprű segítségével tudják ezt megtenni, addig mások űrhajóval. Ez utóbbi a fantasy könyvek rajongótáborán felül talán még sok más csoport fantáziáját is megmozgathatja, de az már egy teljesen más műfaj, amiben nehéz állást foglalni.

Talán pont ez a jó ebben az irodalmi irányzatban, hogy nem kell úgy elfogadnunk a tényeket, ahogy a való világban léteznek, hanem az írók bármilyen törvényt felül tudnak írni, az olvasók pedig teljes mértékben engedheteik szárnyalni a fantáziájukat – ebben az esetben a szó szoros értelmében – ami által valódi kikapcsolódást nyújt a könyvek bújása. Fontos ugyanis időnként kiszakadni a napi rutinból, főleg olyankor, amikor elsőre megoldhatatlannak tűnő probémákkal szembesülünk, és rájövünk, hogy az a megoldás, ami elsőre jónak nézett ki, nem fog beválni. Ilyenkor a kreativitásunk sokszor jó tanácsadó, ehhez viszont az is kell, hogy teret adjunk neki. A fantasy regények kitűnően segíthetnek lebontani megszokott gondolkodásunk korlátait, mivel ezekben a művekben a lehetetlen és a lehetséges összemosódik. A kikapcsolódás mellett tehát önfejlesztésbe is kezdhetünk ezekkel a könyvekkel, még ha ez kezdetben nem is tűnik annyira nyilvánvalónak.

A fantasy regények rajongóit egyébként előszeretettel bélyegzik könyvmolyoknak. Ha meghallják az emberek ezt a kifejezést, inkább egy visszahúzódó, otthonülő magyar szakos egyetemista hallgatókból álló csoportot képzelnek el… mintsem egy vagány rockerekből álló, adrenalinfüggő motoros bandát. Pedig az életben mindenre akad példa! Itt vagyok például én, aki egyszerre mindkettőt csinálja! Bár sem varázsseprűn, sem űrhajóban nem repültem még, csak utasszállító repülőgépen, de azt is csak életemben két alkalommal (oda-vissza), előszeretettel közlekedek motorral, akár még a könyvtárba vagy könyvesboltba is. A két stílus tehát nagyon jól megfér egymás mellett, nem zárja ki egymást, és ráadásul még praktikus is, ha mindkettőt csináljuk!

Azt nem tudom, hogy a varázsseprű vagy egy űrhajó fenntartása milyen kiadásokkal járna, de a motor esetében rendszeresen költség például a motorgumi cseréje. Az ehhez szükséges új gumikat már régóta a motortire.hu-n vásárlom meg, illetve ők intézik a szerelést is. Szóval legtöbbször tulajdonképpen nem is kell magammal vinnem az új gumit, mert az már ott van náluk, tehát nekem csak meg kell érkeznem előre egyeztetett időpont alapján a motorral. Viszont akkor is gördülékenyen mennek a dolgok, ha valaki csak vásárolni szeretne motorgumit. Ennek a feltételei nem bonyolultak, de szépen, érthetően össze vannak gyűjtve a motortire.hu oldalon.

A szállításról is találunk ugyanitt egy információcsomagot, így akkor sincs gond, ha kicsit messzebb lakunk az üzlettől. Ha esetleg meg kell rendelni egy adott terméket, mert éppen nincs raktáron, a motortire.hu akkor is a kellő időben és módon tájékoztat bennünket a folyamat állásáról. Egyébként már a honlapon is nagyon közvetlenek és biztosítanak bennünket személyes adataink védelméről, ami fontos a bizalom kialakulásához. Mert hát egy motor nem olyan, mint egy autó, itt nem sok minden fog megvédeni bennünket a komolyabb sérüléstől, ha a nem megfelelő motorgumi miatt nem tudunk elég hamar lefékezni, vagy neadj’ Isten bármi más kritikus meghibásodás történik. Ezért is fontos a motorgumi rendszeres időközönkénti ellenőrzése, amit adott esetben az időjárási viszonyok is szükségessé tesznek. A motortire.hu ebben is a segítségünkre tud lenni, amennyiben egyeztetünk velük időpontot.

A weboldalukon található blogcikket egyébként minden kezdő, illetve kicsit hanyag motorostársamnak ajánlom, akik szeretnék megérteni, hogy miért is annyira fontos, hogy rendszeresen lássa szakember is a járgányt. A szemünkre és egyéb érzékszerveinkre támaszkodva mi, a motor használói ugyanis nem mindig vagyunk képesek kiszűrni egy-egy meghibásodást, illetve ha sejtjük, mi lehet a probléma, akkor sem tudunk pontos diagnózist felállítani. A motortire.hu ugyanakkor korszerűen felszerelt műhellyel rendelkezi, így még a legapróbb, milliméter nagyságú eltérésre is fényt lehet deríteni időben, mielőtt még egyszer csak pont a motorozás kellős közepén adná be a gumi a kulcsot.

Sajnos az élet csak a fantasy regényekben lehet tökéletes, de ott sem mindig, ezért nem példa nélküliek ezek az esetek sem. Az ördög soha nem alszik, főleg ha már nagy a baj, mert nem éltünk a rendszeres szakember általi ellenőrzés lehetőségével. A motortire.hu ugyanakkor ilyenkor sem fog bennünket cserbenhagyni, a komolyabb javításokat is vállalják a motorguminkon, hogy minél hamarabb visszatérhessünk kedvenc járgányunkhoz és szenvedélyünkhöz.

A gumiabroncsok szerepét sem érdemes alábecsülni, mivel az is a motor része, és csakis akkor érezhetjük magunkat teljes biztonságban száguldás közben, ha minden alkatrész kifogástalan állapotú és megfelelően működik. (Na meg a bukósisakot sem árt feltenni, de ezt remélem, senkinek sem kell mondani). Ha már úgyis motorgumi cserére kerül a sor, ezeknek az ellenőrzését is érdemes megejteni. Bajunk nem lehet belőle, egy esetleges meghibásodásból viszont igen. Arról meg ne is beszéljünk, hogy egy időben felfedezett hiba javítása sokkal kevésbé költséges és időigényes, mint egy elhúzódó problémáé, amelyet a karbantartás hiánya csak még jobban elmélyít. Ráadásul ilyenkor még az is előfordulhat, hogy kedvenc motorunkat több napig is nélkülöznünk kell a javítás idejére, ami főleg azok számára jelent kellemetlenséget, akik nem csupán szabadidejüket töltik a motoron, hanem munkába is ezzel járnak, vagy akár még munkaeszközként is használják azt. A motortire.hu szakemberei ugyanakkor mindent megtesznek, hogy ne kényszerüljünk ebbe a helyzetbe. Ehhez ugyanakkor a mi közreműködésünkre is szükség van, mivel a műhelyükbe nekünk kell saját magunknak időpontot foglalnunk.

motorgumi

Itt egyébként tényleg mindenki megtalálhatja a neki való motorgumit. Teljesen mindegy, hogy mi az elképzelésünk: méret, márka vagy árkategória szerint akarunk keresni, a motortire.hu oldalon mindezt megtehetjük. Az ottani csapat tudja, hogy bár a motorosok összetartóak, mindannyian eltérő motorral és igényekkel rendelkezünk. Ebből kifolyólag tudnak ők is rugalmasak lenni. Robogókra szintén vásárolhatunk náluk gumit, illetve ennek a szerelésében is kérhetünk segítséget. Nincs kétség tehát afelől, hogy ők minden tekintetben otthon vannak a motorgumik világában, és nehéz olyan kihívás elé állítani őket, amit nem tudnak orvosolni.

Összességében véve nagyon boldog vagyok, hogy rátaláltam a motortire.hu-ra. Szeretem biztonságban érezni magamat a motoromon, mivel rendszeresen náluk végeztetem a motorgumi ellenőrzését, és a beszerzés sem okozott még sosem problémát. Persze ez a hobbim attól még mindig jóval veszélyesebb marad, mint az olvasás, akármennyire is nincsenek az ember fantáziájában sem sebességre, sem bármi másra vonatkozó korlátozások. Hacsak nincs mágikus szupererőnk, mindig tanácsos a saját biztonságunkat előtérbe helyezni, ennek érdekében pedig időnként meg kell tennünk bizonyos dolgokat. Ami nem is baj, ha egy ilyen szuper csapattal találkozhatunk közben!