A gumicsere legalább tervezhető, a többi nem…

Író emberként, fantasyban utazó álmodozóként én szeretem tudatosan felépíteni, jól kitalálni és kidolgozni a dolgokat, a történeteimet… Nekem a munkám olyan, hogy nincs benne egyáltalán tervezhetetlenség és a munkám gyümölcseként megszülető könyvekben is megnyugtató, hogy a végén mindig, minden a helyére kerül.

A hétköznapi életemben (higgyétek el nekem, ilyen egy íróember, vagy bármilyen művész) nem szeretem a tervezhetetlenséget! Az autóm is csupa stressz volt egy ideig. Pedig egy megbízható fajtát választottam és vásároltam meg, nem túl sok kilométerrel… Aztán jött a Méta Autószerviz és minden sokkal megnyugtatóbbá lett!

A gumicsere volt előtte az egyetlen, amit nem bántam. Amiatt mindig nagyon nyugodtan mentem a szervizbe, hisz tudtam magamról, hogy biztos nem késtem el semmivel, én időben megléptem mindig a kötelezőt, de minden más szereléstípusnál gyomorfájdalom övezte a dolgot, még a Méta előtt. Aztán, amikor átjöttem hozzájuk, hogy legyenek ők a gumisom, mindig beszélgettem velük, a szerelőkkel másról is és elmagyaráztak mindent, amit a kocsimról tudnom kell. Így sokkal tudatosabban kezdtem el azt használni, kevesebb alkalommal is volt baja, és ha volt is valami, tudtam, hogy ott mindig nagy szakértelemmel nyúlnak hozzá. Náluk nem csak a gumicsere nagyon sima, mindent nagyon ügyesen és biztoskézzel megszerelnek.

Még azt is javasolták, hogy nézzek szét a blogjukon, meg olvasgassam végig a szerelési témakörök leírásait, akkor még inkább érteni fogom az autóm működését, és még kevesebbet kockáztatok. Főleg, mert minden apró jelből tudni fogom, hogy mikor kell a szerelőhöz vinni SOS a kocsit. Vannak dolgok, amik apróságnak tűnnek, mégsem tűrnek halasztást, de vannak olyan zavaró hatással járó hibák, amik meg hajlamosak maguktól is elmúlni. Ad a vezérműszíj egy furcsa, csikorgó hangot az elején, csere után de aztán bejáratódik – ez például ilyen…

Annyi ilyesmi van már a fejemben… A Métához járni annyira, de annyira megnyugtató… Hozzájárul az említettek mellett ehhez persze a szerethető, jó kommunikációjuk is. Ami akár szóban történik, az írásos részről meg már meséltem. Amúgy ezeket a lényegretörő leírásaikat a szolgáltatás-ismertetőiken belül találjátok, de olvassátok bátran a blogot is, amit vezetnek. Sok-sok autós téma van, ami nem csak az autószerelmeseknek fontos, de mindenkit megnyugtatnak, akik nem bíznak az autójukban, vagy bíznak éppen, csak még így is nagyon féltik.

Én sokat járok autóval (az utóbbi kategória tartozom), ragaszkodom ugyanis a falun éléshez – az a közeg az alkotásban sokat segít. Kellemesen kikapcsol, segít kitisztítani a fejemet, de a városba bizony be kell járni mindenért… Itt elég rossz a tömegközlekedési ellátottság, szóval csak a Volkswagenemre és a Métára támaszkodhatok!